Skip links

Vores programarbejde

Siden 2022 har vi været i dialog med flere kræftramte børn og deres familier. Det resulterede i, at vi i foråret 2023 kunne opstarte et testforløb med 7 kræftramte børn.

Vi ved nu, hvor vi kan gøre en forskel. Sammen med vores fysioterapeut og flere træningsspecialister har vi udviklet et fysisk træningsprogram samt sammensat en træningstaske med udstyr til hvert enkelt barn.

På den måde kan de træne, uanset hvor de befinder sig, både hjemme eller under indlæggelse. En løsning der giver de kræftramte børn, de bedste forudsætninger for at komme tilbage til et liv, med mindsket risiko for følgesygdomme og handicap

Om Sport’n’Charitys træningsprogram

Træningsprogrammet tager udgangspunkt i børnenes forskellige stadier og er udviklet således, at børnene kan træne individuelt eller sammen med deres familie og venner. Forskning har vist at hvis man som kræftramt barn træner sammen med andre, så er man mere motiveret for at træne og i længere tid ad gangen.

Vores træningsprogram har fokus på følgende; Styrke, balance, koordination, fin og grov motorik, sansestimulering samt udholdenhed.

Online platform

Vi har skabt en online platform, hvor børnene kan se film af alle øvelserne samt beskrivelser af hvordan øvelserne opstilles og udføres.

Træningsprogram

Øvelserne i træningsprogrammet omfatter følgende områder; styrke, balance, koordination, fin og grov motorik, sansestimulering samt udholdenhed.

Feedback

Med feedback fra de kræftramte børn og deres familier, udvikler og optimerer vi løbende træningsprogrammet, så det hele tiden passer til børnenes behov.

Med din støtte kan vi i fællesskab skabe et bedre liv igennem sport

De børn vi hjælper vil, udover adgang til vores program, også modtage et komplet træningssæt med alt de skal bruge for at få en bedre, sjovere og mere aktiv hverdag. Både når de er hjemme, men også under indlæggelse.

Se her hvad en træningspakke indeholder, og få en smagsprøve på videoerne i vores træningsprogram.

Øvelse 7 – Jorden er giftig

Udstyr:
• 6 orange pandekager
• 6 gule pandekager

Opstilling af øvelsen:
Læg de orange pandekager på en lige line efter hinanden med 50 cm afstand imellem hver. Læg efterfølgende de gule pandekager med en afstand på 50 cm overfor de orange pandekager. Der skal være en afstand på 50 cm imellem de gule og de orange pandekager.

Udførsel af øvelsen:
Stil dig i den ene ende af banen, med den ene fod på en gul pandekage og den anden fod på en orange pandekage. Læn dig fremad og sæt den ene hånd på en gul pandekage og den anden hånd på en orange pandekage. Bevæg dig nu fremad med hænder og fødder uden at røre gulvet. Når du kommer ned til den anden ende, så bevæger du dig baglæns retur.

Øvelse 4 – Hop over bøjler

Udstyr:
• 6 hvide bøjler

Opstilling af øvelsen:
Stil de hvide bøjler op efter hinanden med 1 meters mellemrum.

Udførsel af øvelsen:
Start med at hoppe med samlede ben over bøjlerne. I runde nr 2 hinker du på venstre ben over bøjlerne. I runde nr 3 hinker du på højre ben over bøjlerne.
Den anbefales at øvelsen laves i bare tæer eller med gummisko.

Øvelse 19 – ”Krabbe leg”

Udstyr:
• 2 orange pandekager
• 1 orange skumbold

Opstilling af øvelsen:
Stil de to orange pandekager med en afstand af ca. 4 meter. Find den orange skumbold.

Udførsel af øvelsen:
Sæt dig på numsen ved den ende pandekage, læg den orange skumbold i dit skød. Nu gælder det om at bevæge sig som en krabbe imellem de to pandekager uden at du taber skumbolden. Du skal frem og tilbage 5 gange.

Støt én gang

Klik her, og se hvordan du allerede i dag kan gøre en forskel med et enkelt beløb

Støt månedligt

Klik her og se hvordan du kan være med til at gøre en forskel hver måned