Skip links

Sebastian er 9 år og har været i behandling for leukæmi 2 gange

Sebastian’s historie

Sebastian er 9 år og har været i behandling for leukæmi 2 gange. Første gang fra juni 2016 til december 2018 og anden gang fra maj 2020 til november 2022. Han har lige taget sin sidste kemo pille, så lige nu glæder hele familien sig til at han kommer sig ovenpå et meget hårdt kemo forløb.

Sebastian har en sjælden mutation i sine leukæmiceller som måske kan være en årsag til at han har fået et tilbagefald. Han har haft et meget hårdt forløb med nogle alvorlige bivirkninger af kemoen. Han fik betændelse i bugspytkirtlen 2 mdr inde i sin behandling og måtte indlægges på intensiv i en periode. Han var sengeliggende i ca 2 mdr efterfølgende. Betændelsen i bugspytkirtlen medførte desværre også en blokering af galdevejene så han måtte få indopereret et dræn for at prøve at fjerne blokeringen, desværre uden held. Han endte med en ny operation og fik indopereret en permanent stent som han skal leve med – forhåbentlig uden gener.

Hans muskulatur i hele kroppen er blevet meget påvirket af at være sengeliggende i lange perioder når han har haft det meget dårligt. Han er startet op i et træningsforløb i vores kommune for at træne sine muskler op. Det har indtil nu dog været svært at opretholde et kontinuerligt forløb, da han i sin sidste del af sin behandling har været meget ramt af kvalme og madlede. Det er svært for ham at træne når han er småtspisende da energien derfor er lav. Det har derfor også været svært at komme i skole, så han har meget læring at indhente i forhold til sine klassekammerater.

Sebastian er en rigtig glad og social dreng og har for det meste taget hele sygdomsforløbet med oprejst pande og kampgejst, selvom der har været virkelig svære perioder gennem sygdommen, hvor han har været indlagt i lang tid. Det var derfor en kæmpe dag da han kunne tage sin sidste pille og fejre at sygdom er et overstået kapitel, og at han snart kan være som sine venner i klassen, uden for mange mén af 5 års kemo behandling. Hans lyspunkter i sin behandling har været hans storebror og et par gode venner.

Fortalt af Julie, mor til Sebastian.